T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Rauf Denktaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuzda  Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı, Çocuk Gelişimi ve Eğitim Alanı, Grafik ve Fotoğraf Alanı ve Anadolu Lisesi olmak üzere dört ana bölüm bulunmaktadır.

Okulumuz 2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibariyle  Güzellik ve Saç Bakım  Hizmetleri Alanı'nda ilçemizde proje okulu olarak seçilmiştir.

 

OKULUN TARİHÇESİ

                   Okulumuz 1994-1995 eğitim öğretim yılında Valilik onayı ile Pendik Tevfik İleri İlköğretim Okulu binasında ''Bahçelievler Lisesi'' adı altında açılmıştır. İlk yıl 275 öğrenci ve 9 öğretmen ile eğitim öğretime başlamıştır.  18.09.1995 tarihinde Bakanlık onayı ile resmen açılmış olup ilk mezunlarını 1996-1997 eğitim öğretim yılında vermiştir.

                   İstanbul ili, Pendik ilçesi, Bahçelievler Mahallesi 'ndeki hizmet binasına 1997 yılının aralık ayında taşınmıştır. İstanbul Bahçelievler ilçesinde bir başka Bahçelievler Lisesi' olması nedeniyle okullarla ilgili evraklarda karışıklık çıkması nedeniyle okul adının değişmesi gerektiği kanaatine varıldığından İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Milli Eğitim Komisyonu'nun 16.09.1997 tarih ve 47 sayılı kararı ile okulumuzun adı ''Pendik Rauf Denktaş Lisesi'' olarak değiştirilmiştir.

                 2013 yılına kadar ''Genel Lise'' kategorisinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden okulumuzun türü, Bakanlık Makamının 25/06/2013 tarihli onayı ile ''Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi''  olarak değiştirilmiştir. 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren ise ''Pendik Rauf Denktaş Çok Programlı Anadolu Lisesi ''  olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir

                Okulumuzda  Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı, Çocuk Gelişimi ve Eğitim Alanı, Grafik ve Fotoğraf Alanı ve Anadolu Lisesi olmak üzere dört ana bölüm bulunmaktadır.

                  Güzellik ve Saç Bakım Alanı'nda  10. sınıfta ortak alan dersleri alan öğrencilerimiz,  11. sınıfa geçerken Cilt Bakım Dalı ve Saç Bakım Dalı olmak üzere dal seçimi yapmaktadır.  Cilt Bakımı Dalı seçen öğrencilerimiz cilt bakımı, vücut bakımı, temel makyaj, ileri makyaj teknikleri, epilasyon, depilasyon ve el ayak bakımı dersleri görmektedir. Saç Bakım Dalı'nı seçen öğrencilerimiz ise saç şekillendirme ve renklendirme teknikleri, saç kesim teknikleri, temel makyaj, depilasyon ve el ayak bakımı derslerini görmektedir.  12. sınıfta 2 gün okulda, 3 gün işletmelerde beceri eğitimleri alan öğrencilerimiz mezun olduklarında iş yeri açma belgesini almaya hak kazanmaktadır.

                Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı'nda Erken Çocukluk Eğitimi Dalı'nda  eğitim verilmektedir. Bu dalda; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve etkinliklerde kullanma, oyuncak hazırlama, kostüm hazırlama ve yüz boyama çalışmaları, çocukla etkili iletişim kurma ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir. Grafik ve Fotoğraf Alanında eğitim verilmektedir. Mesleki temel bilgileri içeren bilgi ve becerileri kazandırma, iletişim kurabilme, değişimlere ve teknolojiye uyum sağlayabilme, sistemleri anlayıp kullanabilme yeterliklerini kazandırmak hedeflenmiştir.

                Okulumuz 2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibariyle  Güzellik ve Saç Bakım  Hizmetleri Alanı'nda ilçemizde proje okulu olarak seçilmiştir. Bu kapsamda  İTO ve MEB ile yapılan bir ortaklık ile okul hamimiz (Pivot Point) Yusuf Koçyiğit Bey olmuştur. Okulumuz proje okulu olduktan sonra ilk başarısını da 2018-2019 eğitim öğretim yılında, Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, İstanbul  geneli yapılan  Fantastik Saç ve Makyaj Dalı yarışmasında '' Leyla Acar'' isimli öğrencimizle  2. olarak göstermiştir.

               2886 metrekarelik arsa üzerinde kurulan okulumuz, 3 katlı hizmet binasında, 34 öğretmen,565 öğrenci,14 derslik, 1 Konferans Salonu, 4 atölye-işlik, ile hizmet vermektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.12.2019 - Güncelleme: 28.03.2023 13:02 - Görüntülenme: 1563
  Beğen | 3  kişi beğendi